Oldalak

2014. október 26., vasárnap

irokegyetmagyarulis

Na úgy döntöttem, hogy gyakorlom kicsit az anyanyelvemet és magyarul is írok egy bejegyzést!
Mellesleg elképesztő humorom is jobban lehet így élvezni!
Stavanger egy szuper hely! Azt hiszem ez eddig is nyilvánvaló volt, de nem árt többször megismételni.
Kezdek beilleszkedni a munkahelyeken is bár a norvég kicsit nehézkesen megy. Fura dialektusban beszélnek az emberek és nagyon gyorsan. Azt hittem jobban fog menni a beszéd, de egyelőre csak makogok és azt is elég lassan. Emiatt elég ideges is vagyok mert tudom hogy tudom, de mégse. Tavaszra remélem menni fog!

Eddig jó volt az idő is úgyhogy sokat futottam. Kb heti kétszer 10-15 kilcsiket. Meg végre megkaptam az éves uszodabérletet, amit egyből ki is próbáltam!!
Mármint nem csak a bérletet de az uszodát is.
Kezdenek rövidülni a napok egyébként. 8-9 körül jön fel a nap (már ha nem szakad az eső és nincs hurrikán szél. persze olyankor is feljön csak én nem látom) és 5 körül már sötét van.

Viszont mindig van finom lazac a boltban ami így néz ki miután elkészítettem:

A pénz, amit kapok bőven elég. Sőt ebben a hónapban félre tenni is tudok majd! Az első hónap picit ráment a tudatlanságra meg a keresgélésre, így többet költöttem, de szerintem most a dupláját fogom tudni félre tenni annak, amit pluszba költöttem szeptemberben. Úgyhogy nincs stressz!

Nade kicsit a melóról:
Két helyen vagyok de mindkettő hasonló.
Az egyik (innentől Metropolis-azért ez, mert ez a neve)

így néz ki kívülről!

Szóval ez egy kávézó és koncerthelyszín egyben! De van rádióállomás, egy rakás szoba ahol zenélhetnek a fiatalok, meg a nem fiatalok is, egy stúdió, ahol ezerrel nyomják a hiphopot a helyiek és táncterem.

A főnők meg a kollégák elég jó arcok! Próbálnak segíteni mindenben. Kaptam már mikrót (nem is sejtettem eddig milyen nehéz az élet mikróhullámúsütő nélkül), elvittek színházba, és november közepén  Tromsøbe is visznek magukkal pár napra. Ezzel úgy 5-600 eurót spórolok meg. (sajnos az utazás elég drága)
És nagyon remélem, hogy nem lesz felhős az ég mert akkor tuti, hogy látni fogom az ufókat a sarki fényt! Állítólag pár hete itt Stavangerben is lehetett látni, de szerintem kamu mert egyik ismerősöm se látta! És én se!
Szerdán és csütörtökön vagyok itt (mármint Metropolisban) és általában koncertek is vannak ezeken a napokon.
A színház egyébként mókás volt. Először úgy volt, hogy egy angol standupcomedyshowra megyünk, de azt az utolsó pillanatban lemondták a szervezők, így egy vicces norvég darabot néztünk meg, egy pici kultúrházban. Vagyis nem is pici mert elég nagy! Egy volt sörfőzőüzem van átalakítva.
Annak ellenére, hogy norvégul volt egész sokat értettem belőle, sőt még röhögni is röhögtem, mert tényleg vicces volt!
Előtte együtt vacsoráztunk az egyik főnöknél!
Színház után meg elmentem velük inni, azt is élveztem!ők voltak a színészek!
a sötét fejek meg a közönség

A másik helynek Bekkefaret a neve. Jobban mondva Brack ungdomsklubb. Itt is van kávézó, koncert terem, szobák hangszerekkel, playstation szoba nagy kivetítővel.
Sok sok program van, de a fő irány a zene.
13 - 16 éves gyerekek járnak ide kedden és pénteken délutántól estig.
Itt is mindenki kedves egyébként! (azt hiszem ezt többször nem írom le)
Mivel nagyjából mindenki zenél mondtam az egyik főninek, hogy szívesen dobolnék. Erre következő nap mikor beléptem a szobámba/irodámba egy dobszerkó fogadott! Sok mindent még nem tudok, de igyekszem. Meg időm is van gyakorolni.
Ez a csapat is hívott már meg vacsorázni (és el is mentem), kaptam egy rakás fagyasztott húst, amiből egy hónapig elvoltunk. Sajna már elfogyott!

Na egyelőre ennyi majd jelentkezem, meg teszek fel több képet csak esőben nem akarom eláztatni a telefonom!
Norvég zene

Ha det bra!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése