Oldalak

2015. március 24., kedd

kicsiteltűntem

Egy blogot nem árt néha frissíteni, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy írjak. (azt hiszem kb minden bejegyzésem valami ilyesmivel kezdődik...elég elkeserítő, SORRY!)
Na de most aztán mindent leírok, amit csak tudok.

Az uncsi január után a február elég mozgalmasra sikerült.

 A félidős szeminárium Oslóban volt, amit már nagyon vártam mert a szar rossz idő miatt szinte sehova se tudtam menni. A folytonos eső és hurrikán szél egyébként is kicsit elvette a kedvem mindentől.
De Oslo az szuper volt!
Az első két és fél, három napban szervezett programokon kellett részt venni. Voltunk vagy hetvenen így ketté osztották a társaságot.
Szerencsére én a számomra szimpatikusabb emberekkel kerültem össze, így még a közös dedós játékokat is élveztem :D
Következő nap városnézés és múzeumozás volt a program.
Megnéztük például

- a parlamentet, nem mondom, hogy egy panel de a mienkhez képest nagyjából annak tűnik. Az idegenvezető viszont egy csomó érdekes dolgot mesélt a norvég és úgy általában az északi történelemről

- a városházát, ahol a Nobel békedíjakat átadják (na ez egy kifejezetten ronda szocreál monstrum kívülről, belülről viszont óriási freskók és festmények királyokról és norvég történelmi eseményekről)

- a folk múzeumot, ahol egy rakás épület van kiállítva százezer évre visszamenőleg (ez érdekes volt)

Este pedig elvittek minket vacsizni Oslo egy igen menő ázsiai éttermébe. Rohadt drága volt, viszont nem nekem kellett fizetni, a kaja pedig isteni volt.

A következő nap a tapasztalatokat, elvárásokat és minden olyasmivel kapcsolatos dolgot beszéltünk át a vezetőkkel, amin a jövőben javítani szeretnénk. Nem csak egyén szinten, de amiben nekik is javulniuk kell. Ez elég hasznos volt úgy érzem. Este pedig egy érdekes előadás volt a norvég őslakosokról a Samikról.

A központilag szervezett rész nagyjából ennyi volt, de mi még maradtunk két napot a saját kontónkra.
Első nap Holmenkollen! Ezt már nagyon vártam, mert ez a sífutás, síugrás és mindenféle északi sport szentélye. Mázlink volt mert pont azon a héten biatlon világkupa volt, szóval abba is bele tudtunk kicsit lesni. Bár kétlem, hogy a többieket nagyon lázba hozta volna. Ráadásul elég másnaposak voltunk.

Holmenkollen
Vasárnap szerencsére a Nemzeti galéria ingyenes, így persze benéztünk oda is. Rengeteg híres és nem híres festmény van kiállítva, de ami talán a legnépszerűbb és legmenőbb az Munch Sikolya! Na ennek alig lehetett a közelébe menni az olasz és mindenféle egyéb turistáktól, akik órákon át selfieztek a képpel!
Azért nekem is sikerült végül csinálnom egy képet róla

wááááááááá

Utolsó nap még kicsit császkáltunk a városban, aztán délután indulás haza!

Oslo operaház

Általában felhős az ég és esik az eső amikor repülünk de most szerencsénk volt mert napsütéses időben érkeztünk meg. Így pár jobb képet tudtam lőni a levegőből Stavangerről:

a környék

Következő héten, vagy picit utána már nem emlékszem, volt egy óriási pre-oscar party a házban. Nagyjából farsangnak felelt meg, mindenki a kedvenc film karakterének öltözött be. Én Hannibal Lecter voltam, nem azért mert ő a kedvencem, viszont könnyű volt kivitelezni és végső soron bírom is az öreget.
Ha jól emlékszem 40-en voltunk, ami elég szép szám mert nem egy 300 négyzetméteres házban lakunk...


A februárról ennyit, márciusban meg pár bulit és a dolgos hétköznapokat leszámítva nem történt semmi. A munkát általában élvezem, bár persze vannak unalmas pillanatok.
A munkatársakkal egyre jobban kijövök, ami biztató. A nyelv viszont még mindig nehézkes, de majdcsak belejövök.
Áprilisban megyek 5 napra Izlandra, na azt már nagyon várom, de ami még nagyobb durranás az Svalbard
Ez júniusban lesz és oda is lefoglaltam már a jegyem. Egy sziget, ami Norvégia része, de már majdnem az északi sarkon van! Több jegesmedve lakik ott, mint ember, ezért a várost fegyver nélkül el sem lehet hagyni. Remélem jó kis túra lesz!

igazából nem piros!


anorvégzenérőlsemfeledkeztemmeg:
Stavangeri banda:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése